Załóż konto i dodaj ciekawe miejsca w Polsce. Zgłoś miejsce »                             Regulamin usługi Mobilny Przewodnik SMS  tutaj »

Kapusta kwaszona ślężańska 0 5 0 0

Kapusta kwaszona ślężańska

    • Ocena
    • - jeszcze bez oceny
  • 414 Wyświetleń
0

Proces kwaszenia kapusty nie zmienił się od trzech pokoleń i przez ten okres produkowana kapusta kwaszona zachowuje takie same walory smakowe i zapachowe.

Przygotowanie surowca do produkcji odbywa się w sposób tradycyjny, począwszy od przygotowania rozsady, wyboru odmian kapusty najwyższej jakości poprzez agrotechnikę do ręcznego zbioru i samego procesu kwaszenia.

W procesie kiszenia dodaje się jedynie sól. Fermentacja przebiega w sposób samoczynny i naturalny bez sztucznych ulepszaczy i konserwantów.

Kapusta ma postać średniociętych wstążek koloru lekko żółtego o lekko słodkawym smaku.

Charakterystyczny smak i kolor wynika również z warunków glebowo-klimatycznych obszaru, na którym uprawiana jest kapusta, tj. Dolina Bystrzycy.

Ten wyjątkowy smak powoduje, że produkt znalazł uznanie klientów zarówno w kraju jak i za granicą. Produkt wpisany został na Listę Produktów Tradycyjnych.

To wszystko do dostania w Gospodarstwie rolnym Gór-Pak; Magdalena i Radosław Góreccy

Dane Kontaktowe

  • Adres: Sobócka 5, 55-081 Maniów Wielki, Polska
  • GPS: 50.953527,16.697294000000056
  • Telefon: 71 390 772 14

Wyślij do Znajomego

Wyznacz trasę

Prześlij Opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zgłaszasz nadużycie?

Jeżeli masz zastrzeżenia do zakresu i prawdziwości przedstawionych w opisie Miejsca informacji wypełnij poniższy formularz i zgłoś nam Nadużycie.

 

————————————————————–

Podaj Imię i Nazwisko
Wprowadź adres e-mail, na którą wyślemy naszą odpowiedź.
Wprowadź numer telefonu (opcjonalnie)
Zgłaszasz Nadużycie dotyczące tego wpisu
Napisz dlaczego zgłaszacz Nadużycie oraz przestaw swoje prawa do informacji dotyczących tego wpisu.